-
Τομέας Ανάλυσης και Προγραμματισμού :

Καθηγητές

Αδαμίδης Παναγιώτης, Ph.D, M.Sc

Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής από το 2003 στο γνωστικό αντικείμενο Μεθοδολογίες Προγραμματισμού. Προιστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής (Σεπτ. 2008-Αυγ.2010). Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. (1984) με MSc in Infromation Technology Systems από το Strathclyde Univ., Glasgow (1987) και διδακτορικό από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ. Η/Υ, ΑΠΘ (1997). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Ευφυή Συστήματα, Σημασιολογικό Ιστό, προβλήματα χρονοδρομολόγησης και παράλληλη επεξεργασία.Μέλος επιτροπής συνεδρίων και οργανωτής του 2001 Θερινού Σχολείου του Ευρωπαικού Δικτύου Αριστείας σε Εξελικτική Υπολογιστική.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Δεληγιάννης Ιγνάτιος, Ph.D, Μ.Sc

Πτυχίο Επιστήμης Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας. Διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται στις Αντικειμενοστρεφείς μεθόδους και ιδιαίτερα στην αξιολόγηση λογισμικού και τις μετρικές. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην ανάπτυξη λογισμικού, στην εταιρεία SIEMENS Τηλεβιομηχανική. Εχει διατελέσει μέλος της ερευνητικής ομάδας ESERG (Empirical Software Engineering Research Group) του Πανεπιστημίου Bournemouth της Αγγλίας. Επί σειρά ετών συνεργάζεται ερευνητικά με την ερευνητική ομάδα «Τεχνολογίας Λογισμικού» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Κώστογλου Βασίλης Ph.D, M.Sc

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1981). Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Επιχειρησιακή Έρευνα της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λάνκαστερ της Μεγάλης Βρετανίας (1982). Διδάκτορας του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2005). Επαγγελματική προϋπηρεσία: Ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανολόγος Μηχανικός – Επιχειρησιακός Ερευνητής (1982-1989) – Μέλος Ε.Π. του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (1989 – σήμερα). Επισκέπτης καθηγητής Πανεπιστημίου Επιστημών Ζωής της Βαρσοβίας και διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό  Πανεπιστήμιο. Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος 6 έργων, μέλος ομάδων υλοποίησης 12 έργων και επιλέχθηκε επανειλημμένα ως αξιολογητής προτάσεων. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 5 βιβλίων και δημοσίευσε 26 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, 40 άρθρα σε συνέδρια και 8 ερευνητικές μελέτες. Υπήρξε μέλος της επιστημονικής επιτροπής πολυάριθμων συνεδρίων και κριτής επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Ανάλυση απασχόλησης – Σχέσεις εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας – Εφαρμογές τεχνικών Επιχειρησιακής Έρευνας – Διοίκηση έργων – Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Σαλαμπάσης Μιχάλης, Ph.D

Ο Μιχάλης Σαλαμπάσης έχει πτυχίο πληροφορικής από το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και διδακτορικό στην Πληροφορική από το πανεπιστήμιο του Sunderland. Βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η κατανεμημένη ανάκτηση πληροφοριών, προηγμένα συστήματα εξερευνητικής αναζήτησης, ανοιχτά συστήματα έξυπνης διαχείρισης πληροφορίας βασισμένα στον σημασιολογικό ιστό, προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό με χρήση έξυπνων προσαρμοστικών διεπαφών. Επίσης έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με μεθοδολογίες πειραματικής αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας αναζήτησης σε ψηφιακές βιβλιοθήκες με τη βοήθεια χρηστών. Έχει εκτελέσει πλήθος εμπειρικών ερευνών με δεκάδες χρήστες που αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο και έχει δημοσιεύσει πολλά σχετικά άρθρα. Από το 2002 είναι επιστημονικό προσωπικό στο τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙ-Θ. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 (εαρινό εξάμηνο) υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο Information Retrieval Facility (www.ir-facility.org) όπου εργάστηκε στην αναζήτηση πληροφοριών σε μεγάλης κλίμακας βιβλιοθήκες από πατέντες.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Σιάκα Κέρστιν, Ph.D M.Sc

Kαθηγήτρια του τμήματος Πληροφορικής με βασικό πτυχίο και μεταπτυχιακό σε οικονομικές σπουδές από την «Handelshögskolan vid Åbo Akademi» της Φιλανδίας. Κάτοχος Διδακτορικού σε Διοίκηση Επιχειρήσεων Πληροφορικής με τίτλο «SQM-CODE, Software Quality Management from a Cultural and Organisational Viewpoint» του πανεπιστήμιου «London Metropolitan University» (τμήμα Computing, Communication Technology and Mathematics) της Αγγλίας. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Κέρστιν Σιάκα εστιάζονται κυρίως στην διασφάλιση ποιότητας πληροφοριακών συστημάτων και σε εκπαιδευτικά θέματα. Ιδιαίτερα επικεντρώνεται σε κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις και τις επιπτώσεις που δημιουργούνται στην κοινωνία (όπως παγκοσμιοποίηση, ηλεκτρονική μάθηση κλπ.) και τις επακόλουθες προκλήσεις, που επιφέρουν στους μάνατζερ, εκπαιδευτές και κυβερνήσεις. Έχει στο ενεργητικό της πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, καθώς και συγγραφή κεφαλαίων σε αρκετούς συλλογικούς τόμους. Διαθέτει ενεργή συμμετοχή σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά και δια βίου μάθησης προγράμματα, όπως Leonardo da Vinci, Grundtvig, Tempus, Εrasmus Intensive Programmes, EΠEAEK, Αρχιμήδη κλπ.. Εκτός από την 20ετή διδακτική εμπειρία, διαθέτει και εκτενή βιομηχανική εμπειρία στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων σε διαφορετικές θέσεις (προγραμματιστής, αναλυτής, project manager) κυρίως σε πολυεθνικές εταιρίες.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Αναπληρωτές καθηγητές

Σφέτσος Παναγιώτης Ph.D

Ο Παναγιώτης Σφέτσος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Έχει πτυχίο στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Στατιστικής από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα Σουηδίας (1981) και Διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (2007). Η διδακτορική του διατριβή έχει τίτλο “Πειραματικές Μέθοδοι στην Αντικειμενοστρεφή Τεχνολογία και τις Ευέλικτες Μεθόδους”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται στις εμπειρικές μεθόδους αξιολόγησης του λογισμικού, στις μετρικές, στους ελέγχους του κώδικα, στην ποιότητα λογισμικού και στις Ευέλικτες Μεθόδους. Έχει επιμεληθεί της αρχισυνταξίας του βιβλίου με τίτλο “Agile Software Development Quality Assurance”, IGI Global, 2007. Επί σειρά ετών συνεργάζεται ερευνητικά με την ερευνητική ομάδα «Τεχνολογίας Λογισμικού» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κριτής και οργανωτικό μέλος σε ένα αριθμό διεθνών συνεδρίων και συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Επίκουροι Καθηγητές

Γουλιάνας Κωνσταντίνος, Ph.D, M.Sc, Διευθυντής τομέα

Βασικό Πτυχίο Μαθηματικού από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Υπολογιστών ( Master of Science in Computer Science ) από το Illinois Institute of Technology, U.S.A.. Διδακτορικό στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο στα Νευρωνικά Δίκτυα με έμφαση στην επίλυση προβλημάτων Αριθμητικής Ανάλυσης.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Ράπτης Πασχάλης, Ph.D,M.Sc

Ο Πασχάλης Ράπτης διδάσκει στο τμήμα Πληροφορικής από το 1994. Έχει λάβει πτυχίο πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλας Σουηδίας, Μεταπτυχιακό από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Κέντ του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ερευνητικά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στα ασύρματα τοπικά δίκτυα (απόδοση, ποιότητα υπηρεσιών, υπηρεσίες πολυμέσων) και στον αυτοματισμό λειτουργιών σε βιβλιοθήκες.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Κεραμόπουλος Ευκλειδης Ph.D

Ο Ευκλείδης Κεραμόπουλος έχει πτυχίο Μηχανικού Πληροφορικής από το τμήμα Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και Διδακτορικό στην Πληροφορική από το πανεπιστήμιο του WestMinster (UK). Διδάσκει τα μαθήματα «Ανάπτυξη Διεπιφανειών Χρήστη» και «Βάσεις Δεδομένων ΙΙ». Τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα μοντέλα Βάσεων Δεδομένων (Σχεσιακό, Αντικειμενοσχεσιακό, Αντικειμενοστρεφές, XML) στις γλώσσες αιτημάτων (SQL, OQL, XQuery) και στις γραφικές διεπιφάνειες που απευθύνονται σε άπειρους χρήστες με εφαρμογή σε διαδικτυακές Βάσεις Δεδομένων. Είναι μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Διαχείρισης της Πληροφορίας» στο Τμήμα Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, ενώ το διάστημα 1994-1998 ήταν επισκέπτης καθηγητής στο University of North London (έχει μετονομαστεί σε London Metropolitan University).
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Καθηγητές Εφαρμογών

Γιακουστίδης Κωνσταντίνος

Πτυχίο Πληροφορικής (τομέας Επιστήμης Η/Υ) Πανεπιστήμιο Υορκ University Torontdo Canada (1980) Προγραμματιστής – Αναλυτής στην Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος (1980-1996). Από το 1996 μέχρι σήμερα Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Έλεγχος, μετρικές και χρηστότητα λογισμικού, Εφαρμογές λογισμικού
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Σιδηρόπουλος Αντώνης Ph.D

O Σιδηρόπουλος Αντώνης είναι Καθηγητής Εφαρμογών ενώ διδάσκει στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής από το 2002. Κατέχει διδακτορικό στην Πληροφορική από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ (2006) με θέμα διατριβής «Μέθοδοι Κατάταξης και Ομαδοποίησης Βιβλιογραφικών και Διαδικτυακών Δεδομένων», μεταπτυχιακό στην επιστήμη υπολογιστών από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Παν.Κρήτης (1999) καθώς και πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών από το ίδιο πανεπιστήμιο (1996). Έχει 7 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, 6 δημοσιεύσεις σε συνέδρια με κριτές καθώς και ακόμη 5 δημοσιεύσεις. Οι δημοσιεύσεις έχουν δεχθεί περισσότερες από 400 ετεροαναφορές μέχρι το 2013 και h-index=10. Έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, στο εργαστήριο Design Lab του M.I.T. της Μασαχουσέτης, στο ΑΠΘ (τμήμα Πληροφορικής & Μετεωροσκοπείο), στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , και ως ελεύθερος επαγγελματίας σε διάφορα ερευνητικά ή παραγωγικά έργα.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Τομέας Συστημάτων και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Καθηγητές

Βίτσας Βασίλειος, Ph.D, M.Sc

Ο Δρ. Βασίλης Βίτσας έχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ., μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc) in Computer Science από το University of California, Santa Barbara και Ph.D. από το Bournemouth University, UK (2002). Στην διδακτορική του διατριβή ασχολήθηκε με την μαθηματική μοντελοποίηση και την βελτιστοποίηση της απόδοσης ασύρματων τοπικών δικτύων υπολογιστών. Από το 1988 έως το 1994 εργάσθηκε σαν μηχανικός στον κόμβο Θεσσαλονίκης του δημόσιου δικτύου μετάδοσης και μεταγωγής δεδομένων (HellasPac) του ΟΤΕ. Εργάζεται σαν καθηγητής εφαρμογών (1994-), επίκουρος καθηγητής (2003-) αναπληρωτής καθηγητής (2005-) και καθηγητης (2009-) στα δίκτυα υπολογιστών στο τμήμα Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση και βελτιστοποίηση της απόδοσης ασύρματων τοπικών δικτύων. Εχει δημοσιεύσει πάνω από 20 εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πάνω από 30 εργασίες σε διεθνή συνέδρια και οι εργασίες του έχουν λάβει πάνω από 300 αναφορές. Εχει συμμετάσχει σαν μέλος και επιστημονικός υπεύθυνος σε πλήθος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και έχει διατελέσει κριτής και μέλος οργανωτικής επιτροπής σε πλήθος διεθνών συνεδρίων και επιστημονικών περιοδικών.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Δέρβος Δημήτριος, Ph.D, M.Sc

Βασικές σπουδές: πτυχιούχος Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1979). Μεταπτυχιακές σπουδές: ΜΑ Φυσικής, Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες, Η.Π.Α. (1982), MSc Μηχανικού Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες, Η.Π.Α. (1982). Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2000, τίτλος διδακτορικής διατριβής: Σχήματα Δυαδικών Υπογραφών σε Βάσεις Κειμένων). Αποδέκτης της διεθνούς διάκρισης ISI/ASIS&T Citation Analysis Research Grant (Ετήσια Διάσκεψη ASIS&T, Σάρλοτ, Βόρεια Καρολίνα, Η.Π.Α., Νοέμβριος 2005).
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Διαμαντάρας Κωσταντίνος, Ph.D, M.Sc, Πρόεδρος τμήματος

Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, ΕΜΠ, M.A. και Ph.D. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Πανεπιστήμιο Princeton. Πρόεδρος του Machine Learning for Signal Processing Technical Committee (MLSP-TC) της IEEE Signal Processing Society. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής των περιοδικών IEEE Signal Processing Letters, IEEE Transactions on Signal Processing, και Springer Journal of Signal Processing Systems. Πρώην Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2001-06). Μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUNet) (2003-σήμερα) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (2001-σήμερα). Το 2007 διετέλεσε μέλος της ομάδας εργασίας του ΥπΕΠΘ για τη σύνταξη πορίσματος για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα πτυχιούχων Τμημάτων Πληροφορικής των ΤΕΙ. Έχει υπηρετήσει ως μέλος της επιτροπής και ως οργανωτής διαφόρων συνεδρίων και έχει συμμετάσχει ή έχει διατελέσει υπεύθυνος πλήθους ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι συγγραφέας 2 βιβλίων, 4 κεφαλαίων βιβλίων, 30 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, και περισσοτέρων από 60 άρθρων σε συνέδρια στις περιοχές της επεξεργασίας σήματος, μηχανικής μάθησης, νευρωνικών δικτύων, παράλληλης επεξεργασίας και επεξεργασίας εικόνας.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Κλεφτούρης Δημήτριος, Ph.D, M.Sc

Ο Δρ Δ.Ν. Κλεφτούρης είναι καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙ της Θεσσαλονίκης από το 1987. Διδάσκει το μάθημα Τεχνολογία Πολυμέσων και ασχολείται ερευνητικά στα γνωστικά πεδία Μηχανικής Λογισμικού, Τεχνολογίας Πολυμέσων, Εφαρμογές και Υπηρεσίες στο Διαδίκτυο καθώς και στα Απομακρυσμένα Συστήματα Μάθησης. Τα τελευταία έξι χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή της Σχολής των Τεχνολογικών Εφαρμογών. Στο παρελθόν, για έξι έτη εργάστηκε ως Αναλυτής Συστημάτων στην εταιρεία DACC UNIVAC ( μετέπειτα UNISYS) κυρίως στην υποστήριξη συστημάτων υπολογιστών τύπου Mainframe. Κατά τον ίδιο χρόνο απασχολείτο ως Ειδικός Επιστήμων στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ως ανεξάρτητος Αναλυτής Συστημάτων Εμπορικών Εφαρμογών καθώς και Συνεργάτης στην Ομάδα Έρευνας Μεταφορών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει Διδακτορικό (Ph.D.) στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Bradford, UK (1978), Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στην Πληροφορική (1975) και Πτυχίο στη Φυσική από το ΑΠΘ (1973). Ο Δρ Κλεφτούρης έχει λάβει μέρος είτε ως μέλος ή ως επιστημονικός υπεύθυνος σε εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Είναι κριτής σε ένα αριθμό διεθνών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες στη διεθνή και εθνική βιβλιογραφία.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Σταμάτης Δημοσθένης, Ph.D

O Δημοσθένης Σταμάτης είναι Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του ΑΤΕΙΘ. Εχει Πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1981) και έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών – Τεχνητή Νοημοσύνη, από τον Τομέα Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών, του Φυσικού Τμήματος, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1987). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι Τεχνικές της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Λογικός Προγραμματισμός και η Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση – Ηλεκτρονική Μάθηση.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …


Αναπληρωτές Καθηγητές

Ηλιούδης Χρήστος, Ph.D

O Χρήστος Ηλιούδης είναι κάτοχος πτυχίου Επιστήμης Η/Υ του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το ΑΠΘ με τίτλο <Ασφάλεια Διαδικτυακών Πληροφοριακών Συστημάτων> (2002). Από το 2007 υπηρετεί στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογίες Διαδικτυακών Συστημάτων» σε θέση Αναπλ. καθηγητή. Διδάσκει τα γνωστικά αντικείμενα «Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων», «Διαδικτυακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας» και «Εισαγωγή στην πληροφορική». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν το σχεδιασμό και ανάπτυξη ασφαλών διαδικτυακών συστημάτων, ασφάλεια υπολογιστικής νέφους και μεγάλου όγκου δεδομένων, και διερεύνηση παραβιάσεων ασφάλειας. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων και φορέων στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων. Έχει πάρει μέρος σε σημαντικό αριθμό κοινοτικών και εθνικών ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Χατζημίσιος Περικλής, Ph.D, Διευθυντής τομέα

Ο Δρ. Περικλής Χατζημίσιος υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής (από τον Φεβρουάριο του 2014) στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογίες Λειτουργικών Συστημάτων και Δικτύων Υπολογιστών» (το χρονικό διάστημα 2009-2013 υπηρέτησε ως Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα). Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ, συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth (Αγγλία) και αναγορεύτηκε Διδάκτορας το 2005 με βαθμό «Άριστα». Από τον Σεπτέμβριο 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2014 ήταν Επισκέπτης Καθηγητής – Ερευνητής στο Massachusetts Institute of Technology (MIT) (USA) και στο University of Toronto (UoT) (Canada).
Δραστηριοποιείται στο Ερευνητικό Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών, Ασφάλειας και Δικτύων (ΣΥΑΔ) και συμμετέχει ως ερευνητής και επιστημονικός υπεύθυνος σε μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών και Εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών έργων. Επιπλέον, συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού καθώς και με την ιδιότητα του Επιστήμονα Δημιουργού/Κριτικού Αναγνώστη για την συγγραφή τεσσάρων βιβλίων.
Από το 2005 διδάσκει σε μεγάλο αριθμό Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Ελληνικών και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής. Στο παρελθόν, εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Επίσης, εργάστηκε ως επισκέπτης διδάσκων στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή/ Λέκτορα στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών καθώς και στα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο του Bournemouth.
Για περισσότερα από 10 χρόνια ο Δρ. Χατζημίσιος συμμετέχει ως Μέλος και/ή Πρόεδρος στην επιστημονική/οργανωτική επιτροπή εκατοντάδων διεθνών Συνεδρίων και στην επιστημονική επιτροπή δεκάδων Περιοδικών που εκδίδονται από τον οργανισμό ΙΕΕΕ και άλλους εκδοτικούς οίκους. Έχει διατελέσει διοργανωτής και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων, ομιλιών και σεμιναρίων. Διατελεί Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Προτύπων (IEEE Standards Development Board), Secretary του IEEE Technical Committee on Cognitive Networks (TCCN), Secretary του IEEE 1907.1 Standardization Working Group, Σύμβουλος του Φοιτητικού Παραρτήματος (Student Branch) του ΙΕΕΕ στο ΑΤΕΙΘ, καθώς και Τμηματικός Ακαδημαϊκός Συντονιστής Erasmus+/LLP.
Έχει συγγράψει/επιμεληθεί 8 βιβλία και περισσότερες από 80 ερευνητικές εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Το ερευνητικό του έργο έχει λάβει περισσότερες από 1300 ετεροαναφορές (citations) από άλλους ερευνητές. Στα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μοντελοποίηση και προσομοίωση ασύρματων δικτύων, οι Έξυπνες Πόλεις, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τα Ευφυή Δίκτυα Ενέργειας καθώς και οι εφαρμογές δικτυακών πολυμέσων.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Επίκουροι Καθηγητές

Αντωνίου Στάθης, Ph.D

Ο Ευστάθιος Αντωνίου έλαβε το πτυχίο των Μαθηματικών το 1994 και το διδακτορικό του δίπλωμα στη Μαθηματική Θεωρία Συστημάτων το 2000, από το τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ. Την δεκαετία 2000-10 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε προγράμματα στην περιοχή της Ανάλυσης και Σχεδίασης Συστημάτων Ελέγχου με τη βοήθεια Η/Υ, μεταξύ των οποίων και πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας του ΙΚΥ στο οποίο ήταν ο κύριος ερευνητής. Κατά την περίοδο 2002-08 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΓΤΘΕ του ΑΤΕΙΘ, ως επίκουρος καθηγητής του ΠΔ 407/80 στο τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2005-6 και ως επισκέπτης επίκουρος καθηγητής της κατεύθυνσης Θεωρητικής Πληροφορικής και Θεωρίας Συστημάτων & Ελέγχου του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του ίδιου τμήματος κατά το έτος 2010-11. Παράλληλα, από το 2004 μέχρι σήμερα είναι μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού για την θεματική ενότητα «Διακριτά Μαθηματικά και Μαθηματική Λογική» του προγράμματος σπουδών πληροφορικής του ΕΑΠ. Το 2008 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής του Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών (ΓΤΘΕ) του ΑΤΕΙΘ με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά» και το Σεπτέμβριο του 2013 με τη κατάργηση του ΓΤΘΕ εντάχθηκε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής (ΤΕ) του ιδρύματος. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιοχή των πολυωνυμικών περιγραφών γραμμικών συστημάτων, την ευστάθεια συστημάτων, την αριθμητική γραμμική άλγεβρα, την ανάπτυξη αριθμητικών και συμβολικών υπολογιστικών αλγορίθμων και τα διακριτά μαθηματικά. Έχει συγγράψει περισσότερες από 30 ερευνητικές εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με σύστημα κριτών, ενώ έχει διατελέσει ο ίδιος κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της IEEE, SIAM, IFAC, Elsevier, ILAS, κ.α.. Στην παρούσα περίοδο είναι επιστημονικά υπεύθυνος και κύριος ερευνητής έργου με τίτλο «Αριθμητικές και Συμβολικές Πολυωνυμικες Μέθοδοι για την Μαθηματική Θεωρία Συστημάτων», που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Αρχιμήδης ΙΙΙ και βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.
Μαθήματα που διδάσκει
Περισσότερα …

Καθηγητές Εφαρμογών

Ψαρράς Νικόλαος M.Sc.

Βασικό πτυχίο Μηχανικού Πληροφορικής, Τμήμα Πληροφορικής, ΣΤΕΦ, ΑΤΕΙΘ. Μεταπτυχιακό (M.Sc.) Συστήματα Υπολογιστών, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Πληροφορικής από το 2011. Υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου του ΑΤΕΙΘ (2001-2011). Εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ στα μαθήματα Εισαγωγή στη πληροφορική, Προγραμματισμός Η/Υ ΙΙΙ, Λειτουργικά Συστήματα ΙΙ, Ειδικά Θέματα Δικτύων Ι (1999-2011). Εκκίνηση, οργάνωση και περαίωση διαδικασιών για την ίδρυση Τοπικής Ακαδημίας της Cisco Systems, στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ. Η ενέργεια εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυσης Σπουδών Πληροφορικής» Πακέτο Εργασίας 2 (2004). Η επίσημη ύλη των μαθημάτων του CNAP/CCNA της Cisco Systems, ενσωματώθηκε στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής, στο έβδομο εξάμηνο σπουδών, σαν μαθήματα ειδικότητας και επιλογής με τίτλο «Ειδικά Θέματα Δικτύων Ι & ΙΙ.». Αρμοδιότητες στην τοπική ακαδημία της Cisco Systems του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ: Instructor,Main contact, Curriculum Lead, Alumni, Career Connection Contact, Registar, Academy Equipment Manager
Μαθήματα που διδάσκει
  • 4503 Δίκτυα Υπολογιστών, Θεωρία και τα τμήματα Τ1, Τ2, Τ3 και Τ4 των εργαστηρίων
  • 4804 Ειδικά Θέματα Δικτύων 1, Θεωρία και το Εργαστηριακό τμήμα του μαθήματος
Περισσότερα …

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.)

Αμανατιάδης Δημήτριος M.Sc

Ο Αμανατιάδης Δημήτριος είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Έχει πτυχίο Bachelor of Science in Computing από το University of London Metropolitan University. Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του είναι από το Leeds Metropolitan University με αντικείμενο Computer Communications and Networks. Από το 2004 έως το 2015 ήταν ειδικό τεχνικό προσωπικό (Ε.Τ.Π.) των δικτύων του Τμήματος. Από το εαρινό εξάμηνο του 2015 ανήκει στο εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) του Τμήματος. Διδάσκει τα εργαστηριακά μαθήματα «Οργάνωση και Αρχιτεκτονική Υπολογιστικών Συστημάτων», «Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα» και «Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων»….
Περισσότερα …
Eιδικό Tεχνικό Eργαστηριακό Pροσωπικό (Ε.Τ.Ε.Π)

Καράμπας Ιωάννης

Χατζηπαπάς Νικόλαος

Διοικητικό Προσωπικό

Σερασίδου Βέρρα

Γραμματεας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (υπεύθυνση για διοικητικά θέματα).
Τηλ. 2310013946.
Περισσότερα …

Ζωγράφου Στέλλα

Διοικητικό προσωπικό Τμήματος Μηχανικών πληροφορικής ΤΕ (υπεύθυνη για φοιτητικά θέματα).
Τηλ. 2310013945
Περισσότερα …

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

22 Mar 2017
Public Integrity Hackathon
21 Mar 2017
Erasmus – Ενημερωτική Εκδήλωση (αύριο Τετάρτη 22/3)
16 Mar 2017
Διορθωτικές Δηλώσεις Εαρινού Εξαμήνου 2016-17 – Διευκρίνηση
16 Mar 2017
IEEE SB ATEITHE – Workshop για 3D printing (Σάββατο 18/3)
16 Mar 2017
Διαγωνισμός Oracle για φοιτητές
15 Mar 2017
Διορθωτικές Δηλώσεις Εαρινού Εξαμήνου 2016-17
15 Mar 2017
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017-2018
15 Mar 2017
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ERASMUS

Πρόσφατες Εκδηλώσεις

9 Mar 2017
Συνέδριο Smart Cities 2017 – Συμμετοχή ΣΥΑΔ
6 Mar 2017
Βιομηχανία 4.0 – H Επανάσταση του Internet of Things (IoT)
10 Feb 2017
Πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό «Συνεργάζομαι» στο πλαίσιο του 4ου Technology Forum
14 Jan 2017
IEEE 5G Summit in Lisbon
15 Dec 2016
Wireless Sensor (WiSe) Networks School @ Aristotle University of Thessaloniki
12 Dec 2016
Κάνω Ραδιόφωνο με το European School Radio
2 Dec 2016
Young Engineer & Scientist Initiative (i-YES) Panel Session
22 Nov 2016
Διάλεξη στο ΑΠΘ του Καθηγητή κ. Καραγιαννίδη για »Internet-of-Things»

Δείτε επίσης