-

Στις 22/2/2019 το Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας θα πάρει μέρος στην Έκθεση Επιχειρηματικότητας στο Mediterranean Cosmos, όπου συμμετέχουν σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζοντας καινοτόμες ιδέες για εικονικές επιχειρήσεις. Είναι μια έκθεση στην οποία παρίστανται πολιτειακοί παράγοντες και δίνονται και βραβεία για τις πιο πρωτότυπες ιδέες.

Το ΓΕΛ Ευκαρπίας, με το οποίο έχουμε υπογράψει σαν ΑΤΕΙΘ Μνημόνιο Συνεργασίας θα συμμετέχει με την εικονική επιχείρηση Escaper, μια ψηφιακή εφαρμογή που θα παρέχει στους χρήστες ασφαλείς διαδρομές διαφυγής από κινδύνους, όπως φωτιά, πλημμύρα ή σεισμό.

Η εφαρμογή θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε κάποιο κτίριο, όπως το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, είτε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, όπως π.χ. η πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής.

Για την υλοποίηση της πραγματικής εφαρμογής π.χ. για εσωτερικούς χώρους θα μπορούσαν να τοποθετηθούν ασύρματοι αισθητήρες σε όλους τους χώρους του κτιρίου, οι οποίοι θα ανιχνεύουν υψηλές θερμοκρασίες, καπνό, δονήσεις ή νερά και θα στέλνουν τα δεδομένα σε κάποιο κεντρικό server, ο οποίος θα τα επεξεργάζεται και θα παρέχει οδηγίες στους κατόχους των κινητών για την ασφαλέστερη διαδρομή διαφυγής, στην απλή της μορφή, αν είναι γνωστές οι έξοδοι διαφυγής του κτιρίου ή το τοπογραφικό διάγραμμα, αν πρόκειται για εξωτερικούς χώρους.

Θα μπορούσε επίσης η εφαρμογή να περιέχει ένα έξυπνο σύστημα Μηχανικής Μάθησης, το οποίο θα κατευθύνει τους χρήστες στην ασφαλέστερη έξοδο ενός κτιρίου ή στους ασφαλέστερους δρόμους, αν πρόκειται για εξωτερικούς χώρους.

Στην έκθεση που θα γίνει στις 22/2 δεν είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί η εφαρμογή. Θα ήταν αρκετό να παρουσιαστεί μια προσομοίωση της εφαρμογής ή ένα demo που θα περιλαμβάνει τα βασικά της σημεία.

Αν κάποιοι από σας έχετε τη διάθεση και το χρόνο να γίνετε μέντορες των μαθητών του ΓΕΛ Ευκαρπίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να τους βοηθήσετε να προετοιμάσουν την προσομοίωση ή το demo που θα παρουσιάσουν στην Έκθεση Επιχειρηματικότητας στις 22/2, σας παρακαλώ ενημερώστε με, ώστε να συγκροτήσουμε την ομάδα των φοιτητών-μεντόρων.

Αν προκύψει κάτι καλό από αυτή τη συνεργασία, θα μπορούσαν οι μαθητές να διεκδικήσουν και κάποια διάκριση, οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε μετά τη συνεργασία μας και σε άλλα επίπεδα, στην υλοποίηση από κοινού μιας πλήρους εφαρμογής, με σύστημα GPS και φωνητική καθοδήγηση ενός κατόχου κινητού που βρίσκεται σε οποιοδήποτε χώρο του εμπορικού κέντρου.

Τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σας θα είναι ένα επιπλέον στοιχείο στο βιογραφικό σας και η δυνατότητα πιλοτικής εφαρμογής της παραπάνω ιδέας με τα πλεονεκτήματα που παρέχει.

Θα μπορούσε επίσης η υλοποίησή της να δοθεί και σαν θέμα πτυχιακής για την κατασκευή ενός έξυπνου συστήματος με τεχνικές Μηχανικής Μάθησης.

Όσοι ενδιαφέρεστε να αντιμετωπίσετε την παραπάνω πρόκληση, σας παρακαλώ στείλ’τε μου ένα μήνυμα, για να σας φέρω σε επαφή με τους υπεύθυνους του ΓΕΛ Ευκαρπίας, ώστε να καταρτισθεί ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Γουλιάνας Κώστας
Εκπρόσωπος του ΑΤΕΙΘ για τη συνεργασία με το ΓΕΛ Ευκαρπίας

29 Ιαν 2019 0:14 – από Κωνσταντίνος Γουλιάνας

Recent Announcements

23 Mar 2019
Ανοιχτή πρόσκληση για το EESTech Challenge Thessaloniki
20 Mar 2019
Δηλώσεις συγγραμμάτων φοιτητών ΕΑΡΙΝΟ 2018-2019
19 Mar 2019
Ενημερωτική Εκδήλωση για Erasmus+ (Τετάρτη 27/3)
18 Mar 2019
προκήρυξη θέσεων για σπουδες και πρακτική άσκηση σπουδαστών στο πλαίσιο Erasmus+
13 Mar 2019
καθαριότητα τμήματος
13 Mar 2019
παρακολούθηση εργαστηρίων
11 Mar 2019
Κανονική διεξαγωγή μαθημάτων κατα την διάρκεια των τροποποιητικών δηλώσεων
8 Mar 2019
Eπιλογή φοιτητών για ένταξή τους στην πρακτική άσκηση μέσω του ΕΣΠΑ – Ε18-19
19 Mar 2019
6ο Technology Forum – 15 Απριλίου 2019 (εισιτήρια με μειωμένο κόστος)
19 Mar 2019
OWASP Student Chapter Συνάντηση “Introduction to Digital Forensics”
17 Dec 2018
Ομιλία του καθηγητή Man Wai Mak (Hong Kοng Polytechnic University)
3 Dec 2018
Εκδήλωση “Robotic Operating System to Reality”
27 Nov 2018
IEEE Career Day 2018
16 Nov 2018
Livestreaming των εργασιών του SingularityU Greece Summit (19-20 Νοεμβρίου 2018)
11 Nov 2018
OWASP Student Chapter Συνάντηση “Phishing attacks” τη Δευτέρα 12/11 στις 13:00
24 Oct 2018
Διοργάνωση Ημερίδας IEEE 5G and Internet of Things Summit στη Θεσσαλονίκη

Δείτε επίσης