-

Στις 22/2/2019 το Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας θα πάρει μέρος στην Έκθεση Επιχειρηματικότητας στο Mediterranean Cosmos, όπου συμμετέχουν σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζοντας καινοτόμες ιδέες για εικονικές επιχειρήσεις. Είναι μια έκθεση στην οποία παρίστανται πολιτειακοί παράγοντες και δίνονται και βραβεία για τις πιο πρωτότυπες ιδέες.

Το ΓΕΛ Ευκαρπίας, με το οποίο έχουμε υπογράψει σαν ΑΤΕΙΘ Μνημόνιο Συνεργασίας θα συμμετέχει με την εικονική επιχείρηση Escaper, μια ψηφιακή εφαρμογή που θα παρέχει στους χρήστες ασφαλείς διαδρομές διαφυγής από κινδύνους, όπως φωτιά, πλημμύρα ή σεισμό.

Η εφαρμογή θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε κάποιο κτίριο, όπως το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, είτε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, όπως π.χ. η πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής.

Για την υλοποίηση της πραγματικής εφαρμογής π.χ. για εσωτερικούς χώρους θα μπορούσαν να τοποθετηθούν ασύρματοι αισθητήρες σε όλους τους χώρους του κτιρίου, οι οποίοι θα ανιχνεύουν υψηλές θερμοκρασίες, καπνό, δονήσεις ή νερά και θα στέλνουν τα δεδομένα σε κάποιο κεντρικό server, ο οποίος θα τα επεξεργάζεται και θα παρέχει οδηγίες στους κατόχους των κινητών για την ασφαλέστερη διαδρομή διαφυγής, στην απλή της μορφή, αν είναι γνωστές οι έξοδοι διαφυγής του κτιρίου ή το τοπογραφικό διάγραμμα, αν πρόκειται για εξωτερικούς χώρους.

Θα μπορούσε επίσης η εφαρμογή να περιέχει ένα έξυπνο σύστημα Μηχανικής Μάθησης, το οποίο θα κατευθύνει τους χρήστες στην ασφαλέστερη έξοδο ενός κτιρίου ή στους ασφαλέστερους δρόμους, αν πρόκειται για εξωτερικούς χώρους.

Στην έκθεση που θα γίνει στις 22/2 δεν είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί η εφαρμογή. Θα ήταν αρκετό να παρουσιαστεί μια προσομοίωση της εφαρμογής ή ένα demo που θα περιλαμβάνει τα βασικά της σημεία.

Αν κάποιοι από σας έχετε τη διάθεση και το χρόνο να γίνετε μέντορες των μαθητών του ΓΕΛ Ευκαρπίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να τους βοηθήσετε να προετοιμάσουν την προσομοίωση ή το demo που θα παρουσιάσουν στην Έκθεση Επιχειρηματικότητας στις 22/2, σας παρακαλώ ενημερώστε με, ώστε να συγκροτήσουμε την ομάδα των φοιτητών-μεντόρων.

Αν προκύψει κάτι καλό από αυτή τη συνεργασία, θα μπορούσαν οι μαθητές να διεκδικήσουν και κάποια διάκριση, οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε μετά τη συνεργασία μας και σε άλλα επίπεδα, στην υλοποίηση από κοινού μιας πλήρους εφαρμογής, με σύστημα GPS και φωνητική καθοδήγηση ενός κατόχου κινητού που βρίσκεται σε οποιοδήποτε χώρο του εμπορικού κέντρου.

Τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σας θα είναι ένα επιπλέον στοιχείο στο βιογραφικό σας και η δυνατότητα πιλοτικής εφαρμογής της παραπάνω ιδέας με τα πλεονεκτήματα που παρέχει.

Θα μπορούσε επίσης η υλοποίησή της να δοθεί και σαν θέμα πτυχιακής για την κατασκευή ενός έξυπνου συστήματος με τεχνικές Μηχανικής Μάθησης.

Όσοι ενδιαφέρεστε να αντιμετωπίσετε την παραπάνω πρόκληση, σας παρακαλώ στείλ’τε μου ένα μήνυμα, για να σας φέρω σε επαφή με τους υπεύθυνους του ΓΕΛ Ευκαρπίας, ώστε να καταρτισθεί ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Γουλιάνας Κώστας
Εκπρόσωπος του ΑΤΕΙΘ για τη συνεργασία με το ΓΕΛ Ευκαρπίας

29 Ιαν 2019 0:14 – από Κωνσταντίνος Γουλιάνας

Recent Announcements

4 Oct 2019
Διδασκαλία μαθημάτων από Μεταδιδάκτορες (ΕΣΠΑ)
4 Oct 2019
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ δηλώσεις μαθημάτων στο πληροφοριακό σύστημα ΠΥΘΙΑ 2019-20Χ
4 Oct 2019
Δηλώσεις τμημάτων εργαστηρίων 2019-20Χ
3 Oct 2019
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2019-2020
3 Oct 2019
Οργάνωση Πινάκων Ανακοινώσεων
2 Oct 2019
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ – ΠΡΩΗΝ ΤΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
2 Oct 2019
Θέση υποψήφιου διδάκτορα σε ερευνητικό έργο
1 Oct 2019
Μετακίνηση το Χειμερινό 2019-2020 – Δήλωση μαθημάτων στο Pithia (επείγον)
3 Oct 2019
Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών φοιτητών/τριών 2019-20
30 Sep 2019
Track on 5G for the Industrial Internet of Things @IEEE 5G World Forum
29 Aug 2019
Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης
10 Jun 2019
Ημερίδα “Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας” στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
14 Apr 2019
6ο Technology Forum – 15 Απριλίου 2019 (τελικό πρόγραμμα)
19 Mar 2019
6ο Technology Forum – 15 Απριλίου 2019 (εισιτήρια με μειωμένο κόστος)
19 Mar 2019
OWASP Student Chapter Συνάντηση “Introduction to Digital Forensics”
17 Dec 2018
Ομιλία του καθηγητή Man Wai Mak (Hong Kοng Polytechnic University)

Δείτε επίσης